Jaar van de Os

Nederig en bedaard zijn de kenmerken van het karakter van de os. Het zijn bonafide leiders en zij worden beschouwd als vastbesloten en hoogst betrouwbaar. Zij hebben de capaciteit om anderen vertrouwen te geven, te motiveren en te inspireren. Die onder het teken van de os geboren zijn, zijn uiterst nauwgezette, systematische werkers en hebben oog voor details. Zij kunnen vastberaden en geroutineerd te werk gaan om iets te bereiken. Ze houden vol totdat het succes heeft. De eenvoud en de openhartigheid overheersen in hun persoonlijkheid. Nochtans, kan de os ook slecht gehumeurd zijn en is wijs om uit de buurt van zijn hoorns te blijven. Hij kan ook overdreven trots zijn en weigeren om hulp in te roepen. De os gaat af op zijn eigen intuities en kan de zwakkeren moeilijk tolereren. 
Chauvinistisch en zelfs tiranniek, is de os vaak knorrig, dweepziek en weigert om de kwestie te vergeten.

kortom: zeer standvastig en een koppig iemand (volgens de chinezen )

Jaren van de Os:
1901-1913-1925-1937-1949-1961-1973-1985-1997-2009

In de meeste gevallen voorspelt een oude spreuk wat het nieuwe jaar zal brengen. Wij kennen de spreuk ‘zo sterk als een os’, maar of dat voldoende is om voor China een sterk en solide jaar te voorspellen is andere koek.

Nu heeft de start van dit Chinees Nieuwjaar iets grappigs voor westerlingen. De Nieuwjaarsperiode in China zou de meest gevoelige voor omkoping zijn. De Chinese overheid vaardigde een nieuwe maatregel uit waarbij het vanaf vandaag – het begin van het Jaar van de Os – verboden is om dure geschenken cadeau te doen aan hoge pieten en ambtenaren. En u weet waarom een os met zijn ogen open slaapt: ze hebben hem al een keer bij zijn kl*ten gehad.

Wie de komende weken feestvierende Chinezen op zijn pad kruist doet er best aan geen kussen uit te delen. Voor Chinezen wil dat zeggen dat je seks wil. Houd het bij de Chinese woorden voor ‘Gelukkig Nieuwjaar’