2010 – Het jaar van de Tijger

Japan maakt zich op voor het Jaar van de Tijger. Volgens de Chinese kalender neemt de tijger in 2010 het stokje over van de os. Japan viert Nieuwjaar volgens de Westerse kalender (1 januari). China en Zuid-Korea verwelkomen pas op 14 februari 2010 het Jaar van de Tijger.

Jaar van de tijger:
Zij, die geboren onder dit tekengeboren zijn, zijn levenslustig, onverschrokken, edel en krachtig. Zij zijn hartelijk, grootmoedig en hebben een grote empathie met de medemens. Door hun rebelse aard trekt het avontuur hen aan. Dit leidt tot daadkracht en nodigt niet uit tot overleg. Ze zijn optimistisch en gaan liever dood, dan hun idealen op te geven. Optimistisch, hebben de tijgers een grote partij van pit en zouden eerder proberend dan op hun idealen opgeven sterven. Maar let op: de tijgers zijn solitaire dieren, die niet veel geven om gezelschap in hun zoektochten. die niet veel voor bedrijf in hun zoektochten geven. Hoewel ze kranig en energiek zijn, zijn het eigenlijk grote baby”s, waarvan het reusachtige ego ook wel eens opgepoetst moet worden. Zij zijn onrustige en gemakkelijk. Nemen onbelangrijke kwesties wel eens hoog op. Jaloezie en bezitterigheid kunnen wel eens leiden tot een verkeerd oordeel. Ze kunnen roekeloos, oneerbiedig en rebels zijn, Vaak denken tijgers dat er regels zijn om gebroken te worden.

De Chinese dierenriemtekens worden bepaald tegen het maanjaar waarin u geboren was. De Chinezen geloven het dier dat zijn geboortejaar beslist een diepgaande invloed op persoonlijkheid, en lot heeft.

Het zeggen is: „Dit dierlijke huiden in uw hart.“
De Chinezen denken dat het dier, één van de vijf elementen en het negen-sterren-symbool een grote invloed op de persoonlijkheid en het lot. Men zegt wel: “Dit dier draag je in je hart”.

Ondernemers in de Chinese meubelbranche kunnen de komende weken inspecteurs van de politie verwachten. Zij willen onderzoeken of er niet de hand gelicht wordt met het verbod om tijgerhuiden in de stoffering van meubilair te gebruiken of te verhandelen. De autoriteiten vrezen dat in er 2010, dat volgens de Chinese kalender als het jaar van de tijger geldt, extra veel vraag zal zijn naar (zit)meubelen waarin tijgerhuiden zijn verwerkt. Die vraag komt dan van statuszoekers onder de consumenten in China zelf of in andere Aziatische landen. Wie indruk wil maken, kiest een bank of een kast die is afgewerkt met iets wat hem of haar maatschappelijk aanzien verschaft: genuine tiger hide. In China en andere landen in Azië is de tijger het symbool van kracht, energie, moed en welstand. Tot een extra politieactie werd begin van dit jaar besloten op een congres in de hoofdstad van china. Overtreders kunnen een zware straf verwachten, van fikse geldboetes tot meerdere jaren hechtenis.

14 februari 2010 begint het jaar van de tijger. De tijger staat voor energie, doelgerichtheid, leiderschap, maar ook kwetsbaarheid.

2 maart 2011 begint het jaar van konijn. Het konijn is in de Chinese dierenriem synoniem voor voorzichtigheid, gevoel, intuïtie en rechtschapenheid.

23 januari 2012 begint het jaar van de draak. Draken hebben in Westerse mythologie een nagatieve reputatie. In China is dat anders. De draak is energiek, levendig, inspirerend, trots en extravert.
Voor nu: De aller aller beste wensen voor elke moment in 2010.
Elke dag, elke keer opnieuw.

Mark