Chinees waarheden versus het NU

Als de wind altijd van één kant waait zal de boom kromgroeien.
Waarheid als een koe 😉
Een kromme of scheve boom is het symbool van vooroordelen of fanatisme omdat hij maar wind van één kant vangt. Net zo is iemand die de dingen maar op één manier bekijkt en voor de opstelling van andere geen begrip kan opbrengen. Meestal gevoed door een te grote ego of het accepteren van een rol die men niet past. Vaak gesterkt door een portie groepsgedrag.

Van achterdocht en schuld wordt men dubbelhartig.
Mensen die zelf bedriegen kunnen andere moeilijk geloven. Het besef dat je intelligentie mee krijgt en wijsheid moet leren is dan ook vaak een harde deuk in de eerder genoemde ego. Wijsheid wordt per slot verkregen door te leren wanneer men zijn mond moet houden. De kunst van het weglaten dus. Bewezen is dat bittere woorden en zwakke argumenten nooit leiden tot een oplossing.

Op naar de dagelijkse realiteit; de verkiezingen.