Innovatie door Competitive Intelligence

smAls u weet hoe de wereld (lees: concurrent) zich om uw heen beweegt dan bent uw in staat om strategische en tactische beslissingen voor uw organisatie te nemen. Deze actie van het definiëren, het verzamelen, analyseren en verspreiden van dit type kennis en informatie noemen we Competitive Intelligence.

Competitive intelligence betekent eigelijk niet meer dan het begrijpen en leren van wat er gebeurt in de wereld buiten uw organisatie zodat het u in staat stelt om middels innovatie zo concurrerend mogelijk te zijn.

Het gaat hier om de verkregen kennis en informatie door gebruik van o.a. Business Intelligents en (extern) de analyse van klanten, concurrenten, diensten, technologieën en marktwerkingen in combinatie met (intern) inzage in politiek, regelgeving, milieu, uw corporate governance en de beschikbaarheid van Business Continuity Management.

Innovatie door Competitive Intelligence is dan ook alleen maar succesvol wanneer er op de juiste manier informatie is gedefinieerd, verzamelt, geanalyseerd en intelligent wordt gedeeld.

Een business consultant die Competitive Intelligence beheerst is uiteindelijke in staat u als bestuurder strategisch en tactisch te adviseren in vijf type innovatie:
1. Technologische Innovaties
2. Business Innovation
3. Product Innovation
4. Social Innovation
5. Innovation Management

Competitive intelligence moet ethische en juridische kloppen. Als het gaat om de externe informatie moet gaan om informatie die voor een ieder toegankelijk mag en kan zijn.

Het is dan ook vaak de optelsom van kennis en ervaring van de business consultant i.c.m. die van inhoudelijke professionals en goed gestructureerde dialogen (en rapportages) wat de (her-)ontwikkeling van visie en strategie, producten en diensten middels innovatie mogelijk maakt.

Wanneer Competitive Intelligence goed is ingeregeld binnen uw organisatie bied het inzicht en de kracht om tijdig te anticiperen op mogelijke bewegingen van de concurrent.

n.b. voor lokale, regional en landelijke overheden, ministeries, zorginstellingen en non-profit organisaties is Competitive Intelligence een uitstekende benadering om bij de les te blijven. Uit ervaring is de impact op Social Innovation en Innovation Management groter dan bij de gemiddelde corporate.

%d bloggers liken dit: