Onze visie op vooruitgang

think

Visie op vooruitgang, verbetering en optimalisatie; de basis voor innovatie.

Het belang van innovatie zal niemand meer tegenspreken. We werken en denken steeds pragmatischer, sneller en directer. De concurrentie voor onze klanten is moordend dus hanteren we korte customer feedback-loops, omarmen we Agile/Scrum (of een equivalent), zorgen we voor realtime rapportages en doen we vrijwel alles online.

“Bij veel organisatie wordt alvast begonnen zonder te weten waar ze exact (willen) eindigen, visie ontbreekt en aansluiting met de medewerkers binnen de organisatie (cultuur) zijn ze al een tijdje kwijt. Komt dat door een ‘te senior’ bestuur dat niets snapt van de denk- en handelwijze van de huidige ‘net afgebakken’ professionals? Eén ding is zeker; kloofjes en scheurtjes zijn al zichtbaar.”

Onze ‘randvoorwaarde’ voor innovatie en vooruitgang in 12 regels:

 1. Daadkracht & slagkracht, Start klein, maar start.
 2. Missie, visie en strategie zijn ondergeschikt aan de cultuur, werkwijze en hoe om te gaan met veranderingen.
 3. We omarmen veranderingen, de omgang met veranderingen, correcties en aanpassingen is een onderdeel van de cultuur, ‘vaste’ werkstromen beperken we tot het strikt noodzakelijke, en teams zijn zelfsturend.
 4. Processen en hulpmiddelen zijn ondergeschikt aan mensen en hun onderlinge interactie.
 5. We hebben voortdurende aandacht voor de hoogste kwaliteit, kwantiteit is ondergeschikt aan kwaliteit.
 6. Eenvoud, de kunst van het maximaliseren van het werk dat niet gedaan wordt, is essentieel.
 7. Het administreren van processen en procedures is ondergeschikt aan de acceptatie van werkwijze en cultuur door de klanten, leveranciers en medewerkers.
 8. Formaliteiten, contracten en overeenkomsten zijn ondergeschikt aan de samenwerking en balans tussen de klanten, leveranciers en medewerkers onderling.
 9. Klanttevredenheid en de juiste klant-perceptie is het fundament van de organisatie en alles bepalend.
 10. Alle rapportages, verslagen en documentatie met betrekking tot de status en voortgang dienen ‘realtime’ 24/7 online beschikbaar te zijn.
 11. Management & bestuur hebben een verantwoording en zijn niet belangrijker dan een andere medewerker of een ondersteunende leverancier.
 12. Leeftijd is een getal, gedrag en resultaat is bepalend. 

Innovatie is nooit klaar, iets is nooit af. Geen innovatie is achteruitgang.
Volgens Bill Gates zijn innovators dan ook ‘impatient optimists’, een omschrijving die het dichts in de buurt komt van de huidige realiteit. Innovators zijn altijd nieuwsgierig. Maar pas op; nieuwsgierigheid maakt je nog geen innovator.

“Wanneer operationele IcT- en beheer omgevingen anno 2020 willen blijven innoveren zijn ze genoodzaakt de focus op vooruitgang, verbetering en optimalisatie als uitgangspunt te nemen.”

%d bloggers liken dit: