Faillissement: Voorkomen is beter dan genezen

Veel bedrijven hebben het in deze periode zwaar. Waar je voorheen prima in staat was de gewenste doelstellingen te halen verkeert jouw onderneming nu in zwaar weer. Emotie en cynisme viert hoogtij, rationeel denken is vrijwel onmogelijk en de spanning neem je mee naar huis met alle gevolgen van dien.

De nasleep van een pandemie, hoge energiekosten, onrust in en rondom Oost-Europa, nieuwe inzichten en een veranderde consument. Niet veranderen en niet ingrijpen is geen optie. Doorgaan, stoppen of reorganiseren?

Veerkracht

Nieuw, maar ook zeker niet verrassend, is de extreme veerkracht van vele ondernemers. Soms geholpen door overheidssteun maar uiteindelijk de wilskracht om niet op te geven is veelbelovend. Dit gaat veelal gepaard met veel emotie en ten koste van beschikbare energie en innerlijke balans met een mogelijke burn-out of depressie als resultaat. De balans tussen werk en thuis is zoek, de opgebouwde privé buffers zijn met een 30′ temperatuurverschil verdwenen als een berg sneeuw voor de zon. De extreme veerkracht levert ook hier evenredig extreme uitdagingen op.

Juist inzicht

Doorgaan, stoppen of reorganiseren? Van de laatste twee opties heb je minder verstand en kunnen zeer ingrijpend zijn. Het direct blootleggen van de pijnpunten en de status quo, zorgt voor opheldering in een onzekere tijd. Kunnen de uitdagingen met relatief ‘zachte’ acties worden opgelost of is drastisch ingrijpen noodzakelijk? De juiste keuzes beginnen met de juiste inzichten.

De professionals van NijnnoVision zijn al jaren actief op het gebied van turnaround management en besturen van crisissituaties, reorganisaties, noodopvolgingen en overbruggingsmanagement. Wij coachen, adviseren en springen tijdelijk bij wanneer nodig.

Voor ondernemingen, ondernemers en bestuurders zijn wij het verschil tussen continuïteit of discontinuïteit, winst of verlies, arbeidsvreugde of ondraaglijke stress. Samen werken we aan uw ambitie en skill set. Laagdrempelig, toegankelijk, vertrouwelijk en persoonlijk.

“Wij bieden begeleiding bij ‘vrijwillige’ en (acute) noodzakelijke veranderingen en adviseren coachen en begeleiden (startende en doorstartende) ondernemers, bedrijven en organisaties bij het realiseren van de beoogde doelstellingen “

Het overzicht kwijt?
Slechts één gesprek biedt vaak al mogelijkheden.

Steunmaatregelen vanuit de overheid zijn voor de meeste bedrijven niet genoeg. Deze zelfde overheid komt met tal van regelingen die de externe afhankelijkheid alleen maar groter maakt. NijnnoVision coacht en begeleid u als ondernemer drie tot maximaal zes maanden waarbij de ondernemer en de onderneming wordt doorgelicht. Wanneer nodig en gewenst sturen we gezamenlijk bij. Alles met als doel; Een faillissement voorkomen is beter dan genezen.

Waarom?

Wij helpen de ondernemer om onafhankelijk keuzes te maken, zijn onderneming bij te sturen en continuïteit te waarborgen. Het is bedoeld om ondersteuning te bieden aan ondernemers bij het vinden van oplossingen om continuïteit veilig te stellen.

Wij zijn er voor de mentale kant van de ondernemer (coaching) en begeleiden (advies) de totstandkoming van een liquiditeitsprognose voor de korte en middellange termijn. Samen werken wij hierbij meerdere scenario’s uit. De prognose vertelt ons hoe hierna gehandeld dient te worden.

Interesse?

Bel of mail ons.
Wij zijn beschikbaar en schakelen snel, ook ’s avonds en in het weekend.

%d bloggers liken dit: