Faillissement: Voorkomen is beter dan genezen

Steunmaatregelen vanuit de overheid zijn voor de meeste bedrijven niet genoeg. Deze zelfde overheid komt met tal van regelingen die de externe afhankelijkheid alleen maar groter maakt. NijnnoVision coacht en begeleid u als ondernemer drie tot maximaal zes maanden waarbij de ondernemer en de onderneming wordt doorgelicht. Wanneer nodig en gewenst sturen we thematisch bij. Alles met als doel; Een faillissement voorkomen is beter dan genezen.

Turnaround-management, van hype naar noodzaak

Het kan wel eens de nieuwe hype van 2021 worden: Turnaround-management. Tot nu toe is het voor een relatief kleine groep -binnen Nederland- weggelegd om dit proces, wat zich toelegt op bedrijfsvernieuwing, te managen. Het is die groep waarbij de optelsom van jaren multidisciplinaire ervaring, een stevig theoretisch kader en het juiste karakter het verschil maakt met de gemiddelde consultant, interimmanager of uit de boom gekukelde MBA'er....

Samen briljant zijn

Innovatief zijn is een sociaal ding.
De wereld verandert snel in een genetwerkte samenleving. De uitdagingen waar we voor staan ​​zijn steeds complexer. Gelukkig, het netwerk kunnen we benutten als we individueel deelnemen, zonder eigen belang, ego en met een open mind, om zo te komen met briljante ideeën die je alleen niet had kunnen bedenken.

Onze visie op vooruitgang

Visie op vooruitgang, verbetering en optimalisatie; de basis voor innovatie. Het belang van innovatie zal niemand meer tegenspreken. We werken en denken steeds pragmatischer, sneller en directer. De concurrentie voor onze klanten is moordend dus hanteren we korte customer feedback-loops, omarmen we Agile/Scrum (of een equivalent), zorgen we voor realtime rapportages en doen we vrijwel alles online.

Organisatieveranderingen en de vijf basisvoorwaarde

Effectieve leiders plaatsen coaches strategisch in de organisatie om de visie te ontwikkelen, te modelleren en te implementeren. Deze omvatten early adopters, late adopters en degenen die openstaan voor de organisatieveranderingen. Coaches kunnen helpen het vertrouwen op microniveau te ontwikkelen en energie voor de visie te creëren door met anderen zowel grote als kleine prestaties te vieren. Ze kunnen ook de angst verlichten en de kracht van individuen te ontwikkelen om vooruit te gaan, in de richting van de visie. Een effectieve leider creëert vertrouwen tussen management, coaches en individuen, zodat de visie kan blijven groeien. Zet structuur op zijn plaats om ruimte te bieden voor communicatie, motivatie en evaluatie.

de ego voorbij

Elke ondernemer, zeker een startende ondernemer, is trots. Trots op zijn onderneming, product, dienst of idee.
Hij/zij gelooft er zo sterk in dat het zijn/haar EGO enorm heeft versterkt.

Soms is er hulp beschikbaar maar zijn we te trots om deze toe te laten. Advies wordt niet overgenomen omdat zijn/haar EGO dat niet toestaat.

Verandering is onvermijdelijk. Groei is een keuze.

Het is een mythe dat mensen niet van verandering houden. Het wordt vaak in stand gehouden door de 'angst' van het onbekende. We zijn de hele tijd op zoek naar nieuwe dingen in ons leven zoals werk, huis, vrienden, goederen, leermogelijkheden maar ook dat extra beetje spanning. Wat we niet zo leuk vinden, is wanneer verandering ons overkomt.

Project & Organisatie Therapie

De ICT-projecten anno 2018 vraagt een nieuwe kijk en een andere projectbenadering. Nieuwe technologieën met andere regels, nieuw beleid en nieuwe spelers. IoT, IT-distributie en/of in de Cloud, Security, Big Data, BI en Governance, vrijwel alle huidige projecten krijgen te maken met het bijsturen en bijstellen van het beoogde resultaat voordat de eerste milestone is behaald.